Mit jelent az Android TV és hogyan működik?

Amzeal News/10289740
BUDAPEST, Hungary - Sept. 21, 2018 - Amzeal -- A technológia fejlődésével egyidőben a mobiltelefonok egyre inkább mini televíziókká válnak és a tévék egyre inkább olyanok, mint a nagyobb méretű okostelefonok. Az Android TV a Google olyan operációs rendszere, amely lehetővé teszi a televíziók csatlakozását az internethez és videók lejátszását. Végeredményben lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat csináljunk, mint okostelefonunkon csak egy még nagyobb kijelzőn.

Már több éve elérhetők Android-os mobiltelefonok (azok számára, akik nem kizárólag iPhone mobiltelefonokat használnak) és szinte mindenki megtanulta már hogyan kell ezeket kezelni. Alkalmazásokat töltünk le, Whatsapp-on beszélgetünk, képeket készítünk és sok-sok mást! De mindezek mellett az Android TV-k még mindig újdonságként hatnak sokunkra, pedig működésük nagyon hasonló a mobiltelefonokéhoz.

Mivel az okostelevízió eladások száma nagyon megnőtt az utóbbi években, kitérünk kicsit az Android televíziókra, valamint arra, hogy mit kell tudni egy ilyen operációs rendszerű TV-készülék vásárlása esetén.

More on Amzeal News
Már nagyon sok televízió márka érhető el a piacon, mint például a Philips vagy a Sony (csak kettőt említve) amely a piacra dobott Android rendszerrel ellátott televíziókat.

Ahogy korábban említettük, az Android TV-k ugyanolyan rendszerrel működnek, mint a mobiltelefonok. Az első lépés, hogy csatlakoztatjuk a televíziót az internethez a Wi-Fi hálózat segítségével. Ezt követően - ahogyan a mobiltelefoknál is – be kell jelentkezni a felhasználói fiókba egy Gmail e-mail címmel. Ez kötelező lépés ahhoz, hogy a továbbiakban alkalmazásokat tudjunk letölteni a Google Play áruházból. Amint egyszer megtettük a szükséges beállításokat a televízión, beléphetünk az Android TV menüjébe, amely hasonlóan színes a mobiltelefonokéhoz.

Ahogyan az okostelefonok esetében, itt is megtapasztalhatjuk, hogy előre telepített alkalmazásokat találunk: a Youtube-tól kezdve a Google Play Music-on át a Google Play áruházig. Megtalálhatjuk továbbá - a TV márkájától függően - a gyártók előre telepített alkalmazásait is. Ezekkel az alkalmazásokkal már van elegendő alapunk, hogy használni tudjuk az Android TV-t.

More on Amzeal News
Minden Android rendszerű televízió alapból rendelkezik egy beépített Chromecast eszközzel. Ez az jelenti, hogy könnyen vezérelni tudjuk a televíziót mobiltelefonról anélkül, hogy valamilyen kábel segítségével csatlakoztatnánk. A Chromecast nagyon egyszerű rendszer, amely több száz alkalmazással kompatibilis és egyszerűen lehet működtetni Android és iOS mobiltelefonokról is.

Csak annyi a teendő, hogy le kell tölteni a Google Home alkalmazást a mobiltelefonra, amelyet a későbbiekben távirányító helyett lehet használni. Ennek feltelepítése után nincs is másra szükség, már egyszerűen irányíthatóvá válik az Android TV minden funkciója az okostelefonról: akár a készülék ki/bekapcsolása is.

Ha neked is felkeltették érdeklődésedet az Android TV-k és szívesen vásárolnál ilyen televíziót, könnyen megteheted online is! A nagy webáruházak széles TV-választékkal (https://www.emag.hu/televiziok/c) várják az érdeklődőket, valamint az ott található termékértékelések nagy segítséget jelenthetnek a tökéletes TV kiválasztásában.

Source: eMAG TV
stats
Filed Under: Technology

Show All News | Report Violation

0 Comments